Bad, päls, & pumihundar…

Nytagen bild på älsklingstrollet Tira!
Nytagen bild på älsklingstrollet Tira!

Tira har svarat så bra på sin Hypobehadling (mot dammkvalster allergi), nu har hon full päls över hela ryggen (vilket hon inte haft sen hon var 6 månader) – hon är inte helt bra på frambenen ännu och har även lite kala fläckar kvar i ansiktet, vetten sa att det kunde ta ca 3-6 månader innan dom svarar helt 100 på vaccineringen, så vi har fortfarande lite hopp kvar om att tösen ska bli helt klådfri. Den här årstiden brukar Tira bli mycket, mycket bättre i huden så vi vistas så mycker mer utomhus och att hon badar som en liten tok gör ju att alla dammkvalster badas av från huden. Så som sagt vi går in i en bra period nu! Är det någon som läser min blogg som har gjort hypo behandling av sin hund, och med vilket resultat?

Tira har börjat simma, hon har inte simmat innan, i förra veckan tog hon sina första simtag, jag tvingar aldrig hundarna att bada, och jag går aldrig ut och hjälper dom. Det får dom själva komma på hur roligt det är, och det har hon verkligen gjort nu lill-tjejen. Hon simmar och simmar, och snor alla andra hundarnas leksaker ute i vattnet – hihi!  Men simtekniken kan dock bli en aningens bättre, men det kommer!

Men det är inte bara hundbad i sjön som står på schemat, vi ska åka och ställa ut på Elmia nästa helg, så alla pumisar ska få sig ett varsitt bad, och saxen ska fram. Jag måste även kamma igenom Koala, vilken jäkla päls hon har! Herre gud, jag har aldrig haft en pumi med så mycket hår, många och otroligt tjjocka hårstrån! Hon ser jätte fin ut i pälsen, hoppas hon fortsätter vara svart, jag har aldrig velat ha en svart hund… men nu när jag fick Koala, svart som natten så vill jag att hon ska behålla den fina mörka färgen, min Black – Beauty!

I helgen som kommer ska jag inte jobba, det som står på schemat är tydligen en tripp till IKEA ( Peter som vill dit) jag ska träna hund, sen måste jag väl som vanligt ta hand om hemmet eftersom jag aldrig hinner det i veckorna, jag kommer hem ca 23.00 på kvällarna efter kurser och promenad med egna hundar, och då har man ingen större lust att stäöda hela hemmet. Jag blir glad om jag fixar disken eller hänger en maskin tvätt. Funderar starkt på en städtant… eftersom jag ALDRIG går ut på krogen (det händer typ en gång i halvåret) så kan jag ju belöna mig med någon som kommer hem och städar nogrant och viker min tvätt ca två gånger i månaden istället för att lägga pengarna på alkohol vilket många tycks göra… nån som vill rekomenedera någon bra städpatrull?

10 reaktioner på ”Bad, päls, & pumihundar…”

 1. Lilla Tirisen, hoppas att hypon hjälper bättre på henne än den gjorde på Ramses, så att hon kan få bli helt frisk.

  Peter måste vara unik, tror aldrig att jag har hört talas om en kille som frivilligt vill åka till IKEA (eller Helveteshuset, som min svåger kallar det). ;P

 2. Så skönt att ”Hypo…behandlingen” fungerar så bra på Tira och att pälsen börjar bli så du kan ställa ut henne igen. Vet ju hur fin hon var när du var och träffade hennes pappa och bror i augusti förra året (såg bilderna i deras blogg då). På Elton är det tyvärr ingen idé att göra en vaccinering då dom inte exakt vet vad han är allergisk emot utan det verkar vara flera saker….

 3. Ja det känns skönt, så man kan börja få ett slut på helvettet som varit i 1,5 år skönt för både mig min plånbok men framförallt för Tirisen… ja när vi träffade Sara förra året var hon faktiskt riktigt bra, fast inte helt ok – kolla igen på bilderna på Tira från våran träff så ser du att hon saknar päls på vänster fram och i ansiktet.

  Sommar är som sagt Tiras årstid. Utomhusvistelse gör susen för fröken. Tråkigt att ni inte vet vad eran hund har för allergi, det påverkar dom så offantligt mycket… jag skulle rekomendera dig att åka upp till Stockholm till Sveriges ledande klinik på hud, där jobbar bland annat Kerstin Bergwall som är specialiserad på hudsjukdomar och är Sveriges enda veterinär med Europeisk specialistexamen i dermatologi. Kerstin hanterar de mest komplicerade hudutredningarna och får patienter remitterade från veterinärer i hela landet. Där jobbar även Sussane Åhman som är grymt duktig, ”Djuraktuten” i stockholm anses som den ledande kliniken i hela Sverige på hud och allergi, det kan vara värt att ta Elton dit om du misstänker allergi av något slag…. det är ju aldrig roligt att gå runt i ovishet, vad har ni gjort för utredning då? Jag gick ju runt i många olika tankar och teorier innan vi träffade riktigt kompetenta veterinärer som kunde sin sak och direkt visste vad vart och vad vi skulle leta efter…

 4. Är det hos Kerstin Bergvall du varit med Tira?

  Vi har en bra veterinär här nere som gjort en rejäl undersökning på Elton. Just nu går han på kortison och antihistamin och fungerar OK på det.

 5. Underbara Tira,
  Jag kan väl hålla med om att hennes simteknik inte var den bästa när vi var i lyckan men oj så söt ändå .. Hihi!
  Och vänta bara när hon har fått träna lite 😉

  Kram

 6. Vi har varit hos Sussane Åhman och Kerstin B, dom har ett väldigt nära samarbete, skönt att han svarar på Antihistaminer, är det Atarax han får?
  Tira svarar dåligt både på kortison (som hon dock äter varannan dag i liten dos, som jag hoppas på att kunna sluta med nu när som helst) och Atarax (som hon inte äter längre), hypo behadlingen är det första som får hennes klåda att börja gå tillbaka och pälsen att börja växa… Cortavance spray använder vi på hårlösa fläckarna som kliar mest i ansiktet, fast det får man använda max sju dagar i en följd så sällan som möjligt… vi har också badat med malaseb 1-2 dagar i veckan, och hoppas på att kunna sluta med baden också…. fy fan för det jobb man lägger ner, men vad gör man inte för dom som ligger närmast hjärtat… nu känns det iaf som om jag kan börja se lite ljus i tunneln… trägen vinner!

 7. Haha, ja visst är hon söt Marion! Finaste finaste Tira! Den hunden kan man ALLTID skratta åt, hon är min lilla katt… så det är rätt fantastiskt att hon gillar att simma, för katter brukar ju inte gilla vatten…

 8. carin med snobben

  Nu i kväll när Hasse kollar fotboll har jag spanat in gamla freestyeprogram bl.a från WDS på dig och Csar Frida och Alice . Tänker att vad ska jag göra på sön på den inofficiella tävlingen som vi ska vara med i …. Nåja vad är väl en bal på slottet . Det är helt otroligt vad man kan få sin fyrfota vän att göra Jag har kollat flera andra också och tårarna rinner ikapp med näsan. Om jag får en krulltott (Pumi) som tanken är och kan få den att se på mig med den blicken Csar och Alice tittar på er då ni……….

  Du Emma och Frida det ni gör är nog oslagbart jag är glad att vi är en del av er värld och får ta del av er kunskap och erfarenhet

  TACK

 9. Jag har värdens bästa städhjälp!!! Hon blir typ sur om hon ser att jag har städat någonting själv 😉 Hojta till så får du hennes nummer!!! Vitt och bra pris e det också!!!!

Kommentarer är stängda.