Har jag sagt att min hund är fantastisk?

Ja alla mina hundar är fantastiska men Plätt hon är extra ordinär! Hon har gjort totalt sju lydnadstävlingar, och har bara ett första pris kvar till lydnadschampionat, dryga 2,5 år gammal! Hon har så många bitar på rätt plats den hunden att man tappar hakan i mellanåt!

Som ni kanske förstår har vi ju varit och tävlat igen och Plätt slog till med ett första pris första tävlingsdagen, och det var rätt extrema förutsättningar på lördagens tävlingar. 30 grader varmt i skuggan gjorde att hundarna näst intill fick värmeslag, mot slutet av mitt program var jag när att kliva av planen då Plätt la sig ner gång på gång och tungan hängde i backen… men tror ni den hunden slutar jobba för det? Glöm det! Vi drog start nr 1 på lördagen, 10 10 på gupp momenten. Sen såg det ut så här:

Fritt följ 8,5 ojämn position
Gå ruta 9
Inkallande med ställ och lägg 6 (hon la sig första stoppet också, varför vet jag inte)
Rutan 9 (Ett extra kommando)
Aporteringsdirrigering 9
Metall 9
Vittring 6 (hon la sig ner när TL la ut pinnarna och jag fick tjata upp henne i sitt innan jag skickade)
Fjärr 7 (den får jag helt ta på mig, jag hade två för långa kommandon så det räknades som DK, man lär sig något varje tävling)

Trots att jag fick ett första pris på lördagen så är jag mer nöjd med söndagens tävling (ja förutom att min hund var en av dom dom få som genomförde hela tävlingen och utförde samtliga moment trots värmen på lördagen) Men på söndagen fick jag verkligen till en lugn och fin attityd hos mig själv, jag andades både i fria följet och gå-rutan, hon gick mycket bättre i söndagens fria följ, men jag gjorde bort mig i en stegförflyttning så poängen blev den samma men en helt annan känsla.

Antagligen var hon rätt körd i huvudet och kroppen. Rent mentalt är det hårt med flerdagarstävlingar för rätt orutinerade hundar. Vi fick tre nollor, rutan hade hon typ en klo utanför haha, domarn fick verkligen gå in och kolla, hon la sig i sittande i grupp och i apport dirr sprang hon rakt ut till konan, men huvudet var antagligen lite slut på fröken så hon sprang till ett lydnadshinder och började hoppa fram och tillbaka, men vi bjöd på det, jag bugade åt publiken och publiken skrattade och applåderade… jaja shit happens på lördagen var det faktiskt landslagshundar som hade gjort nästan samma sak då hoppet stod jätte tajt inpå några hundar gjorde vittring/hopp eller hopp/kona …(men nu ska vi träna på det), men dom på lördagen kan väl skylla på värmeslag ( =

Söndagens höjdpunkt var 10:an på vittringen (ett moment som strulat till och från) och jag körde korta kommandon på fjärren så det blev då en 9:a.

Proffsiga TL och trevliga domare, allt flöt på i Elit ringen utan några problem alls! Jätte trevlig stämning och alla funktionärer hade lagt ner mycket tid och energi på att pynta planerna och förberett tävlingen noga. Lite trist var det att se lydnads klass II… på söndagen startade dom en kvart försent, sen glömde dom att sätta ut både rutan och skylten för inkallningen, hoppet stog också på fel ställe när första ekipaget gick in… dom kanske inte skulle ha druckit så många groggar på lördagens partaj på klubben?

Vidar strök Bimbo på söndagen, vi har ett par saker vi måste lösa i deras träning innan dom kan tävla igen, den hunden är som en trög ko i mellanåt och vill hon inte är det svårt att komma åt henne, hon gick MYCKET bättre stundvis på lördagen än på Haninge BK, men 15 sek innan återgång la sig hon på Sitt i grupp, dålig uppladdning och svinvarmt, så fort Bimbo känner av Vidars nerver blir hon mammig och ska börja leta efter mig… det får inte bli en vana för Bimbis.

Jag är jätte nöjd med helgens tävlingar, bra erfarenheter för mig båda dagarna. Man ska ju inte bara vara duktig på att träna hund,för att komma riktigt långt måste man ha nerverna på plats och vara en duktig tävlingsförare också, och det tycker jag att jag var i söndags. Jag kunde verkligen släppa det momenten som varit trots nollor och komma tillbaka och hålla ihop mih själv och min hund genom hela programmet.

Ha en fin dag vänner, det ska vi ha!

3 reaktioner på ”Har jag sagt att min hund är fantastisk?”

  1. Ja visst är det underbara pirater vi har!! De överaskar en varje dag!! Varje träningsdag är som en dröm och man blir faccinerad av hur mycket de faktiskt kan och att de trots alla omständigheter (så som värme) bara fortsätter att jobba vidare. Mitt hjärta slår stort för Dimma!!!

    Grattis till fina prestationer!!

  2. Pernilla Lindahl

    GRATTIS stjärnorna. Ni är bara för bra. Att klara av värmen är bara DET en prestation. Hurra hurra hurra för er.

Kommentarer är stängda.