Plätts rehab del två

Nu är vi del två av vår rehab, igår träffade jag Anna Holmgren som tyckte att läkningen såg fin ut, gav Plätt laserbehandling föär att påskynda läkningen och minska ärrvävnaden i muskeln, det tyckte Plätt var kanon skönt så hon somnade. Anna tittade även på Plätt i skritt och i trav samt hennes reflexer på bakbenet, allt såg ok ut för att vara i den fas vi är i nu.

Nu får vi öka på våra promenader med fem minuter i veckan, så den här veckan fram tills nästa onsdag får vi gå 8 min promenader upp till 8 ggr per dagen. Vi ska även påbörja rörelseträning i form av kavaletti (hunden går över låga bommar för att lyfta på benen högt), samt skritta i blåbärs ris. Hon ska gå upp och ner för trotoarkanter, gå långsamma åttor mellan benen (hur nu det ska gå till, får nog ta till köttbulle framför nosen för att inte få raketfart) träna sitt och stå (vilket betyder att vi får träna fjärr, wihooo) 3:e augusti får vi börja simma i bassäng totalt sex minuter och den 6:e aug ska vi tillbaka för ny återkoll och ny rehab plan beroende på hur det ser ut.

Tack Marion som åkte med!! Vågade inte åka själv hela vägen till Täby då jag har ganska täta sammandragningar och en del förvärkar, det är väl antagligen bara tvättäkta hundidioter som ger sig ut på dessa äventyr höggravida, men hundarna är prioriterade och så är det bara! Men skönt var det i alla fall att ha chauför med sig om vi skulle varit tvungna att ta en omväg förbi förlossningen. Nu kan bebisen komma vilken dag som helst… så vem behöver baby sim, när bebben kan åka med på hundsimmetoch titta på? Slår vad om att det kommer bli den mest hundvana och miljötränade bebisen världen skådat!

2 reaktioner på ”Plätts rehab del två”

  1. Hej Emma! Spännande att bebisen snart är här! En nyckel till framgång för ”miljötränad” bebis är bärsjal. Om du inte har en redan kan du få den jag använt (jag har själv fått den med uppdraget att skicka vidare när jag använt den klart). Lilla Elis är för tung nu så honom har jag i bärsele, har funkat riktigt bra på hundträningar. Säg till bara så lämnar jag in den på hunddagiset. Vänliga hälsningar Malena Britz (och Lennon)

  2. Gulligt av dig Malena! Det provar jag gärna! Om du ska lämna den på hunddagiset är dom säkrast inne mellan 12.00 och 14.00 annars kan dom vara ute och gå. Hoppas allt ät bra med dig och Lennon! Kram Emma

Kommentarer är stängda.